Ny bok: Vikingaprinsessan

SPÄNNINGSROMANEN
VIKINGAPRINSESSAN


Peter är byggnadskonsult i Västsverige och lever ett stillsamt liv. 


Tolvhundra år tidigare lever vikingen Björn ett mer fartfyllt sådant. Han ger sig iväg på en vikingafärd som kommer att förändra både Björns och Peters liv för evigt.

 

När Peter anställs för att undersöka en kyrka som rymmer ett vikingatida mysterium är det början på en resa som kommer ta honom långt bort från Västsverige och hans enkla liv. På sina respektive tidslinjer upplever de båda nordmännen nya kulturer, kärlek, omtanke och förföljelse. Båda finner en skatt. Men de är inte ensamma om att vilja åt den.

”Väggen var en gåta. Peter hade jobbat med gamla byggnader under hela karriären men kunde inte för sitt liv förstå varför det skulle finnas en murad vägg i kryptan. Kyrkan var nästan tusen år gammal och kryptan hade upptäckts för mindre än ett år sedan. Hur kunde det finnas en murad vägg som var flera hundra år nyare än kyrkan? Vad dolde sig bakom väggen?”Boken finnas tillgänglig inbunden och som e-bok via nätet och i din bokhandel. 

Det här är en historisk roman när det är som bäst. Mats är otroligt kunnig när det gäller vikingatiden och arkeologiska fynd och väver samman händelserna från de två tidsåldrarna på ett spännande och sinnrikt sätt. Jag får en Dan Brown-känsla när jag läser boken.


Camilla Hansson, Bokluckan

FAKTABÖCKER


Lär dig som vill veta mer om vad reologi är, eller som är nybörjare eller specialist på vad och hur vi äter.

INTRODUKTION TILL REOLOGI

Reologi för välutbildade nybörjare

LIVSMEDELSREOLOGI

Food rheology i UNESCOs "Encyclopedia of Life support Systems"

SVÄLJMODELLER

Kapitel i boken "Dysphagia - Diagnosis and Treatment"